Seminar: Šta je Third Party Logistika (3PL)?

(ONLINE I OFFLINE)


Vrijeme:
26.10.2022. godine, u 11:00 h

Lokacija:
Ured GS1 Bosne i Hercegovine i onlineVI BRINITE O PRODAJI, SVE DRUGO PREPUSTITE 3PL KOMPANIJI!

26. oktobra 2022. godine sa početkom u 11:00 časova u uredu GS1 Bosne i Hercegovine, organizuje se seminar za članice GS1 Bosne i Hercegovine sa temom "Šta je Third Party Logistika (3PL)?".

Svi znamo koliko može biti skupa izgradnja skladišta, koliko logistika može biti komplikovana, koliko je zahtjevno da imamo vlastiti prijevoz i dostavu robe. Male kompanije se često suočavaju sa problemom nedostatka prostora za skladištenje. Zapetljaju se u vlastitim zalihama, isporukama, povratima, isteklim rokovima. Da li sve mora biti tako, kada i pod kojim uslovima ovaj dio posla treba da prepustimo 3PL kompanijama?

3PL (Third party logistics) je sistem u kome se usluge skladištenja i transporta prenose na specijalizovane kompanije. Iznajmljivanje ovih usluga omogućava kompanijama da smanje troškove i fokusiraju se na njihove osnovne delatnosti a da ostalu logistiku prepuste drugim profesionalnim pružaocima usluga 3PL koji mogu udovoljiti raznim potrebama - pružajući skladišni prostor, najsavremeniju opremu i prevou. U svijetu postoji veliki broj kompanija koje nemaju logistiku kao osnovnu kompetenciju. Ukoliko se ne koriste dobre logističke usluge, to može ugroziti sposobnost kompanije za prodaju proizvoda ili pružanje usluga. Ukratko, klijenti mogu raznolike i višestruke potrebe upravljanja lancem snabdijevanja prenijeti na treće strane.

Potreba za uslugama 3PL proizilazi iz potrebe za isplativim i efikasnim izborom za upravljanje rastućom složenošću skladišta i lanca snabdevanja u globalizovanom svetu. To je dovelo do brzog razvoja globalnog tržišta 3PL. Svaki 3PL ima svoj vlastiti paket usluga. A koji paket usluga pruža kompanija Integralog d.o.o. Sarajevo imate priliku da čujete na našem webinaru u trajanju od xx minuta od direktora kompanije g-dina Dženana Korjenića.


Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen svim kompanijama koje teže ka:
• Optimizaciji usluga otpreme, skladištenja i distribucije kako bi se bolje zadovoljila potražnja kupaca
• Sposobnosti skaliranju operacija ili zadovoljavanja vrhova potražnje
• Uštedi troškova
• Pristupu najsavremenijim skladišnim objektima i softveru za upravljanje bez velikih kapitalnih ulaganja

Zato Vas pozivamo da ne propustite priliku i besplatno rezervišete svoje mjesto već danas!

Prijava za seminar