3. GS1 Konferencija:
"Digitalna transformacija poslovanja i uloga GS1 standarda"

Da li ste spremni za digitalnu transformaciju?

Predavači na Konferenciji će biti međunarodni ekspert u implementaciji i primjeni GS1 standarda, Sandro Jungen iz GS1 Švricarske, te predstavnici kompanija: Info-kod d.o.o. Sarajevo, Špica Systems d.o.o. Sarajevo, Armada d.o.o., Pik d.o.o., Solana d.d. Tuzla, Deloitte d.o.o. Bosna i Hercegovina, te AS GROUP.

Datum: 30.05.2018.   Vrijeme: 10:00 - 16:30 sati

Mjesto: Sarajevo, Hotel Radon Plaza, Džemala Bijedića 185a


Prijavite se!Učešće na Konferenciji je besplatno za sve naše članice – firme koje koriste GS1 standarde. Kotizacija za nečlanice iznosi 200,00 KM.

Prijave za učešće na 3. GS1 Konferenciji obavezne su za sve učesnike, a broj mjesta je ograničen.


Cilj GS1 Konferencije

Cilj GS1 Konferencije je obezbijediti kvalitetan program i edukaciju privrednicima u Bosni i Hercegovini, putem prezentacija koje će držati inostrani i domaći predavači, vrhunski eksperti iz svojih oblasti djelovanja.

Digitalna transformacija, nazivana i četvrtom industrijskom revolucijom, predstavlja korištenje digitalnih tehnologija u svim područjima poslovanja. To rezultira kompletnom transformacijom modela poslovanja i generisanjem novih tokova prihoda.
Prema rezultatima istraživanja, 84% kompanija vjeruje da je digitalna transformacija važna ili iznimno važna za njihov opstanak u narednih pet godina. Procjenjuje se da će tržište digitalne transformacije u poslovanju do 2025. godine biti veće od $100 triliona, prema istraživanju Svjetskog ekonomskog foruma.

Učesnicima konferencije će biti omogućeno da saznaju koji su to svjetski projekti aktuelni u lancima snabdijevanja, te da se informišu o savremenim tehnološkim rješenjima u vezi sa standardizacijom i automatizacijom poslovnih procesa korištenjem GS1 standarda, čime se efikasno doprinosi razvoju poslovanja.

Očekuje se da će konferencija i ove godine okupiti više od 100 učesnika koji će imati priliku razmijeniti dobre poslovne prakse, iskustva i izazove sa kojima se susreću. Učesnici će također imati priliku i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i širenje svoje poslovne mreže. Konferencija na jednom mjestu okuplja veliki broj predstavnika firmi iz različitih sektora privrede, koje djeluju na području Bosne i Hercegovine.

Fokusi Konferencije

Fokus konferencije bit će na temama iz sljedećih oblasti:


  1. Inovativan pristup istraživanju maloprodajnog tržišta na primjeru GS1 Švicarske
  2. Budućnost maloprodajnog tržišta u svijetu i stanje na tržištu Bosne i Hercegovine
  3. Uloga GS1 standarda u eCommerce-u (trgovini putem interneta)
  4. Primjena GS1 standarda koji omogućavaju efikasnije pretraživanje i dobijanje preciznijih i tačnijih informacija o proizvodima
  5. Unapređenje logističkih procesa i trendovi razvoja barkod opreme
  6. Najnoviji trendovi poput IoT (Internet of Things), Block Chain tehnologije i dr.

Predavači

Ove godine, među predavačima ćemo imati istaknutog stručnjaka koji se bavi razvojem GS1 standarda: Sandro Jungen iz GS1 Švicarska, te predstavnike kompanija: Info-kod d.o.o. Sarajevo, Špica Systems d.o.o. Sarajevo, Armada d.o.o., Pik d.o.o., Solana d.d. Tuzla, Deloitte d.o.o. Bosna i Hercegovina, te AS GROUP.