Datum: 08.09.2021.

Vrijeme: u 11:00h

GS1 Webinar

DIGITALNI DVOJNICI (LIČNE KARTE) PROIZVODA


ZAŠTO I KAKO GENERISATI LIČNE KARTE PROIZVODA?Zašto?

Na globalnom nivou industrija za robu široke potrošnje je usvojila pravilo da je za identifikaciju jednog proizvoda potrebno 7 atributa koji čine njegovu ličnu kartu (digitalnog dvojnika). GS1 Bosne i Hercegovine nudi alat GS1 Activate, pomoću kojeg je moguće generisati GTIN i prateći barkod simbol za proizvode, unoseći ovih 7 atributa. Na ovaj način obezbjeđena je:

- Jedinstvenost
- Pouzdanost podataka
- Globalni doseg
- Lokalni doseg


Primjer uspješne upotrebe

Prijavite se i pogledajte na primjeru domaće kompanije na koji način je moguće generisati digitalne dvojnike za veliki broj proizvoda odjednom. Na taj način je u kratkom periodu moguće dodijeliti više barkodova i ujedno proslijediti podatke o proizvodima u globalni registar. Webinar počinje u 11:00h a za vas će, pored predstavnika pomenute kompanije, govoriti i GS1 stručnjaci. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je 1 sat.


Kome je webinar namijenjen?

Svima kojima je stalo do ispravne identifikacije proizvoda, uključujući vlasnike brendova, trgovine, distributere, kompanije iz oblasti transporta i logistike. Poseban interes mogu imati službe prodaje, nabave, marketinga, category menadžment.. Dobrodošli su svi!


Predavači

  • Gorana Stojanović, HERTEX d.o.o.
  • Nevena Kravec-Stevanović, Savjetnik za opšte i operativne poslove
  • Haris Poturković, Stručni saradnik za opšte i operativne poslove

Prijava za webinar